Det Grønlandske Hus i Aalborg flytter til midtbyen

Det Grønlandske Hus i Aalborg flytter i nye omgivelser 1. maj. Efter at have haft til huse i det østlige Aalborg gennem 37 år, flytter huset ind til Aalborg midtby, skriver Vejgaard Avis.
Huset er i dag placeret på Umanakvej i det østlige Aalborg. Foto © : Google Street View
24. februar 2016 08:18

Lederen af Det Grønlandske Hus, Søren Stach Nielsen, meldte sidste år ud, at han gerne så huset ligge mere centralt placeret i Aalborg. Det skal gøre det mere tilgængeligt for brugere af huset, der bl.a. kommer med offentlig transport til Aalborg, og samtidig gøre huset mere synlig for offentligheden.

Nyt hus samler foreninger

Den ny placering bliver på Vesterbro 79 ved siden af Aalborgs mangeårige hotel, Hotel Fønix. Her får Det Grønlandske Hus 736 kvadratmeter til rådighed og kommer til at få sine afdelinger under ét tag.

- Lige nu har vi vores sociale afdeling og uddannelsesafdelingen hver for sig, men nu får vi mulighed for at samle det. Desuden overgår vi til at være et videnshus, siger Søren Stach Nielsen.

Læs også Det Grønlandske Hus i Aalborg flytter

Samtidig kommer det nye sted også til at rumme fire erhvervsnetværk; Arctic Consensus, Arctic Business Network, Arctic Education Network og AAU Arctic.

Det skal være med til at skabe mere fokus på Grønland og Arktis over for resten af Nordjylland.

- Vi får et fælles sted til folk, der er interesserede i Grønland. Man kan henvende sig og tage del i vores ekspertise og få svar om grønlandske forhold. Samtidig kan folk i Grønland henvende sig, hvis de søger viden om Nordjylland. Det går begge veje, siger Søren Stach Nielsen til Vejgaard Avis.