Det går forrygende for krydstogtsturismen i Grønland

De nyeste tal fra Grønlands Statistik viser, at næsten 46.000 krydstogtspassagerer besøgte os sidste år.
De nyeste tal fra Grønlands Statistik viser, at næsten 46.000 krydstogtspassagerer besøgte os sidste år. Arkivfoto Foto © : Camilla Hey - Visit Greenland
Skrevet af Karsten Sommer
28. august 2019 14:38

Det er næsten 20 procent flere end i 2017.

Og kigger man lidt længere tilbage til 2014, er krydstogtsturismen på fire år steget med hele 126 procent.

Det er tal, der glæder Visit Greenland, og meldinger fra RAL og Blue Water tyder på, at tallene for 2019 bliver endnu bedre.

De melder, at der indtil videre er annonceret 428 anløb i 2019. Det er en stigning 75 anløb i forhold til 2018.

Tallene fra Grønlands Statstik viser desuden, at stigningen særligt gælder større skibe som for eksempel krydstogtsskibet Caribian Princess, der i sidste uge har bragt over 3000 passagerer til både Nanortalik og Nuuk.

Visit Greenland noterer i en pressemeddelelse, at de de senere år har arbejdet sammen med organisationen Arctic Expedition Cruise Association, hvis medlemmer består af mindre ekspeditionskrydstogtskibe med en kapacitet på cirka 300 passagerer.

Skibene forpligter sig til at leve op til en række retningslinjer for bæredygtighed - blandt andet i forhold til brug af det renest muligt brændstof.

Desuden viser erfaringerne, at de mindre skibe genererer mere indtjening i lokalsamfundene sammenlignet med de store, fortæller Visit Greenland.

I deres strategi for perioden 2020-2023 vil organisationen lægge stor vægt på at gøre krydstogtturismen så bæredygtig som mulig.