Det fyger med beskyldninger

Nuuk Tourism er lukket og slukket og nu fyger det med beskyldninger om, hvem der bærer ansvaret. Mens den daglige leder mener, der er svindel indblandet, så ser bestyrelsesformanden og den forhenværende direktør, anderledes på sagen, som kan være julemandens endeligt.
Skrevet af Jette Andersen
26. oktober 2011 10:54

Den forhenværende direktør i Nuuk Tourism, Therese Kreutzmann, er blevet meldt til politiet for bedrageri, oplyser daglig leder Jon Krog.

Bestyrelsesformanden i Nuuk Tourism, der beskriver samarbejdet med Therese Kreutzmann som godt, er af en anden mening. Om hendes andel af skyld i konkursen, siger Otto Strømman:

- Absolut ingen, og fortsætter:

- I den sag, hvor vi snakker om virksomhedens overlevelse eller ej, det er der slet, slet ikke noget skyld i.

Hovedpersonen selv, Therese Kreutzmann, vil ikke interviewes, men mener at anmeldelsen for bedrageri er en "mega misforståelse" og siger at det kun drejer om ét nattillæg og ét morgenmadstillæg, som skulle være på henholdsvis 164 kroner og 80 kroner, som hun husker det.

- Konkursen har intet med mig at gøre, siger den forhenværende direktør og har derfor ingen kommentarer til Jon Krogs påstande.

Therese Kreutzmann forlod jobbet som direktør i Nuuk Tourism i april af helbredsmæssige årsager.

Jon Krog, der har været daglig leder af Nuuk Tourism siden den 1. juni, overtog en virksomhed, der ikke havde noget grundlag og som var på vej derhen, hvor man ikke kunne betale lønninger og regninger.

Jon Krog mener også, at bestyrelsen har sovet i timen. For det var dens ansvar at ændre formålsparagrafen, da virksomheden ikke længere fik tilskud, det er dens ansvar at føre nok tilsyn med ledelsen og det er dens ansvar at være kritisk overfor de budgetter, der har været. Alt sammen noget den ikke var, ifølge Jon Krog.

- Der er flere anmærkninger i vores revisionsprotokolorat for 2010 og det må ingen bestyrelse, lade sig sidde overhørig.

Bestyrelsesformand Otto Strømman, er enig i at en bestyrelse har det overordnede ansvar for en virksomhed.

- På den økonomiske side, mener jeg helt klart, at vi har holdt meget øje med virksomheden. Der skete nogle ting i sidste års regnskab, som vi måske kunne have fanget, hvis vi havde været vågne, men revisoren fangede det så heller ikke.

Politiet bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse, men at de har meget travlt og at der kan gå flere måneder, før sagen bliver behandlet.

Nuuk Tourism har tre faste medarbejdere og nogle timelønnede som arbejder i Café Santa, som alle sammen bliver opsagt.