Det er i dag efterårsjagten på rensdyr slutter

Og den anledning benytter Grønlands Naturinstitut til at minde jægerne om - Og det gælder både fritids- og erhvervsjægerne - om at de skal huske at aflevere de lovpligtige indberetningsskemaet til kommunerne seneste to uger efter jagtens afslutning. Det vil sige den 29 oktober.
15. oktober 2013 05:36

Og både indberetningsskemaerne over fangsten og det såkaldte særmeldingsskema er vigtige, når biologerne skal rådgive Naalakkersuisut om rensdyrbestandenes rundt om i landet.

Men biologerne har et hjertesuk . Og et ordentligt et af slagsen. Jægerne er alt, alt for dårlige til at udfylde og indsende skemaerne. Også selv om de har pligt til det og skemaer er lovpligtige og simpelthen en forudsætning for at opnå licens.

Naturinstituttet oplyser, at der henover der henover de seneste jagtsæsonerne i 2011 og -12 har været et drastisk fald i indsendelsen af særmeldingsskemaer over nedlagte dyr i områderne ved Nuuk og Sisimiut. Der er kun indkommet omkring 20 pct. af de skemaer, der burde være indsendt. Og det forringer ganske enkelt grundlaget for rådgivningen og Naturinstituttet viden om de enkelte bestande. Det betyder alt i alt, at dyrenes køn, alder og fodertilstand aldrig bliver registreret for hovedparten af de nedlagte rensdyr.

Derfor understreger både Naturinstituttet og Fangstrådet, at fangstindberetningerne og vel og mærke korrekte meldinger af de faktiske fangster afleveres. Og også anskudte eller eventuelt tabte dyr skal medtages.

Og husk så, at skemaerne skal indsendes til den stedlige kommune senest den 29. oktober. Og husk også at aflevering skemaerne er en forudsætning for at få licens dem eftertragtede rensdyrjagt.