Det bliver et travlt år i ICC

Præsidenten for Inuit Cirsumpolar Council her i landet, Hjalmar Dahl forudser i en nytårsudtalelse et travlt arbejdsår her i 2015, hvor ICC's internationale bestyrelse står overfor at skulle gennemføre en række tiltag, der skal forbedre Inuits levevis på alle niveauer - internationalt, regionalt og lokalt.
05. januar 2015 06:34

Det sker i henhold til den såkaldte Kitigaaryuit Deklaration, der blev vedtaget under sidste års generalforsamling i Inuvik i Canada.
 
- For ICC Grønland er det oplagt og vigtigt, at disse opgaver udføres i et nært samarbejde med Inatsisartut, Naalakkersuisut og det danske udenrigsministsteruyn og andre relevante institutioner og organisationer., siger Hjalmar Dahl.
 
Han gør også opmærksom på, at ICC's ledelse i valgperioden på fire år blandt andet er blevet pålagt at planlægge og forestå et cirkumpolart økonomisk topmøde, der skal undersøge potentielle samarbejdspartnere blandt Inuit virksomheder og fremme deres muligheder for vidensdeling.
 
Topmøde om de levende ressourcer
Endelig er ICC's ledelse også blevet pålagt at være vært for et Inuit-topmøde om forvaltningen af de levende ressourcer i Arktis for skabe de bedste muligheder for Inuits fødevaresikkerhed.
 
ICC´s regionale kontorer her i landet, i Canada, i Alaska og Tjukotka har nu organiseret sig og sat interne prioriteringer for de kommende fire års arbejde. Og i midten af denne måned samles bestyrelsen for ICC i Nuuk for at drøfte den internationale arbejdsfordeling ud fra målsætningerne i Kitigaaryuit deklarationen.
 
- Og vi  vil naturligvis fortsætte arbejdet som permanente deltagere i Arktisk Råd og dets arbejdsgrupper, hvor vi nyder stor respekt og har medindflydelse til gavn for hele Arktis, understreger Hjalmar Dahl i sin nytårsudtalelse.