Derfor overtog privat rådgivningsfirma administrationen af Illuut A/S

Det var utilfredshed med boligselskabet INI's administration af det andet selvstyreejede boligselskab Illuut A/S, at det den 1. april i år blev overladt til et privat ejendomsfirma administrere Illuuts boligportefølje.
Foto © : Camilla Dam/KNR
12. maj 2015 06:32

- Det fremgår af et §37-svar fra naalakkersuisoq for boliger, byggeri og infrastruktur, Knud Kristiansen til Anthon Frederiksen fra Partii Naleraq.

Knud Kristiansen understreger, at Illuut er et usædvanligt selskab i forhold til de øvrige selvstyreejede selskaber, idet bestyrelsen består af tre departementschefer, mens direktionen er udlånt af Departementet for Bolig, Byggeri og Infrasstruktur.

Samtidig er selskabet også usædvanligt ved, at selskabet ikke må have sin administration. Endelig er bestyrelsen og direktionen ulønnet. Det forventes, at arbejdet med Illuut sker inden for det daglige arbejde i Selvstyret.

LÆS OGSÅ Illuut-lejligheder i Nuuk administreres nu af privat firma

Det fremgår af svaret, at administrationen ikke har kørt tilfredsstillende for hverken Illuut eller for INI. Og det skyldes, at administrationen af boliger under Illuut er organiseret i selvstændige ejerforeninger, og det har vist sig at være for kompliceret at håndtere for INI, der ikke har magtet at sikre de nødvendige til- og fraflytningstilsyn. - En situation, der har medført deciderede økonomiske tab for Illuut.

Omvendt har INI tilkendegivet, at administrationen af Illuuts boliger ikke har været rentabel for INI.

 

Billigere administration

Derfor blev administrationen den 1. april overført til det private selskab Agerskov Consulting, der tidligere har varetaget administrationen på tilfredsstillende vis.

Samtidig blev administrationen også billigere. Den er fastsat til 4.400 kroner pr. bolig. Til sammenligning skulle INI have 4.800 kroner pr. bolig for en fuld administration af selvstyrets boliger, forklares det i svaret fra Knud Kristiansen til Anthon Frederiksen.