Det skete i 2018 i sportsverdenen

2018 har budt på en lang række store sportsoplevelser. Men særligt en oplevelse under PAN AM i Nuuk har brændt sig fast i hukommelsen og samlede landet, mener to sportseksperter, som KNR har talt med om sportsåret 2018.
Foto © : KNR
27. december 2018 12:39

PAN AM 2018 blev afholdt i Nuuk i juni og det var en begivenhed, som både seere og atleter tydeligt husker i dag. Særligt kampen mellem Grønland og Chile den 24. juni står klar i hukommelsen.

- Minik Dahl Høegh scorede direkte på et 3 meterkast og fik dermed forlænget spilletid i bronzekampen mod Chile. Der kan man stadigvæk få kuldegysninger, og jeg tror også, at det vil være rigtigt at sige, at taget på Inussivik var ved lette af begejstring over målet, siger KNRs sportsmedarbejder, Finn Nielsen.

Også for hovedpersonen selv, Minik Dahl Høegh var det vigtige mål i slutningen af kampen helt uforglemmeligt.

- Hele hallen går i jubel, et jubeludbrud, hvis man kan sige det sådan. Det er bare en ubeskrivelig følelse af glæde og fornyet energi. Det er en oplevelse, jeg aldrig nogensinde kommer til at glemme, siger håndboldspillere Minik Dahl Høegh.

Kommentator under PAN AM Muusaarannguaq Ostermann Søholm mener at netop den situation fik grønlænderne til at vise deres store sammenhold.

- Alle stod sammen om den specielle oplevelse. Og det var fedt at se og være med til at opleve det og stå som en nation, hvor der ikke er modsætninger.