Der skal stadig fyres folk i Qaasuitsup Kommunia

Økonomien i Qaasuitsup Kommunia er bedre end forventet. Dog skal der være flere penge på bundlinjen end der står anskrevet i overslaget. Derfor har kommunen i nord endnu ikke droppet tanken om at fyre medarbejdere. Det stod klart på kommunalbestyrelsens møde i går.
Skrevet af Jette Andersen
12. august 2013 08:51

Lige før sommerferieperioden meldte Qaasuitsup Kommunia ud, at man ville blive nødt til at fritstille 80 medarbejdere i kommunen. Men nu er økonomien blevet gransket, og det står dermed klart at det ikke bliver så voldsomt.

- Men vi ved også, at når det nye år begynder og der bliver udbetalt feriepenge og andet, så følger der store økonomiske problemer med for kommunen. Derfor mener vi, at der som minimum bør være 60 millioner kroner i kommunekassen ved årets udgang, siger borgmester i Qaasuitsup Kommunia Ole Dorph.

Og ifølge beregningerne vil der være 40 millioner i kassen ved årets udgang. Så får at nå målet om at have 60 millioner til det nye år, skal kommunen spare 23 millioner kroner.

- Og det forslag vil gå videre til udvalget. Også håber vi, at det er klart inden det næste kommunalbestyrelsesmøde, udtaler Ole Dorph.

Han understreger at der ikke længere er snak om at fyre 80 medarbejdere. Da kommunerne i 2009 blev lagt sammen, var der snak om at nedlægge 29 arbejdspladser. De er nu kommet op til diskussion igen i forbindelse med spareplanerne.

- Nu drøfter man dem igen. Nu skal udvalget se på, hvad der skal ske og tage stilling til de forskellige scenarier. Lige nu kan jeg ikke sige, hvad man beslutter sig for med hensyn til stillingerne, siger borgmesteren.

Kommunalbestyrelsen holder møde næste gang i oktober, hvor beslutningen om de 29 stillinger i kommuner, skal tages. og inden da skal udvalget for demokrati, kommune, kommunikation og infrastruktur, der skal lave en indstilling, herunder om behovet for personale.