Der skal investeres massivt i boligbyggeri

Det var en tilfreds Naalakkersuisoq for Boliger, der i går sidst på eftermiddagen forlod Inatsisartutsalen efter sin præsentation af den ventede boligredegørelse.

- Jeg går hjem og er rigtig glad, fordi det er et par års arbejde, der kulminerer med, at min boligredegørelse i det store hele blev accepteret, sagde Jens B. Frederiksen umiddelbart efter fremlæggelsen.

Boligredegørelsen lægger op til massive investeringer på boligområdet i de kommende år, og Jens B. Frederiksen vil have, at flere skal til at eje deres egen bolig frem for at bo til leje.

I den forbindelse skal mulighederne for boligfinansiering ses efter i sømmene, og så skal huslejen på lejeboliger stige, så der er penge til fremtidige boligrenoveringer.

De borgere der er økonomisk dårligt stillet skal dog have mulighed for at få kompensation for den højere husleje. Dette skal blandt andet ske ved at skabe en bedre sammenhæng mellem boligskatte- og socialpolitikken.

Samtlige partier kunne i går i Inatsisartutsalen blive enige om, at boligområdet skal prioriteres højt i de kommende år.

Ikke mindst fordi flere tusinde selvstyreejede lejeboliger er plaget af slitage, utætheder og skimmelsvamp.

Men Naalakkersuisoq for Boliger fik dog ikke ros for alle aspekter af sin redegørelse.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt