Der skal investeres massivt i boligbyggeri

Det var en tilfreds Naalakkersuisoq for Boliger, der i går sidst på eftermiddagen forlod Inatsisartutsalen efter sin præsentation af den ventede boligredegørelse.
Skrevet af Mads Ullerup
24. maj 2012 06:27

- Jeg går hjem og er rigtig glad, fordi det er et par års arbejde, der kulminerer med, at min boligredegørelse i det store hele blev accepteret, sagde Jens B. Frederiksen umiddelbart efter fremlæggelsen.

Boligredegørelsen lægger op til massive investeringer på boligområdet i de kommende år, og Jens B. Frederiksen vil have, at flere skal til at eje deres egen bolig frem for at bo til leje.

I den forbindelse skal mulighederne for boligfinansiering ses efter i sømmene, og så skal huslejen på lejeboliger stige, så der er penge til fremtidige boligrenoveringer.

De borgere der er økonomisk dårligt stillet skal dog have mulighed for at få kompensation for den højere husleje. Dette skal blandt andet ske ved at skabe en bedre sammenhæng mellem boligskatte- og socialpolitikken.

Samtlige partier kunne i går i Inatsisartutsalen blive enige om, at boligområdet skal prioriteres højt i de kommende år.

Ikke mindst fordi flere tusinde selvstyreejede lejeboliger er plaget af slitage, utætheder og skimmelsvamp.

Men Naalakkersuisoq for Boliger fik dog ikke ros for alle aspekter af sin redegørelse.