Der flyves helt efter planen

Efter at det i aftes i sidste øjeblik lykkedes at afværge den truende flykonflikt, har Air Greenland i dag fløjet i normalt omfang. Samtidig betyder den afblæste konflikt, at ferien er reddet for tusinder af selskabets kunder, og samtidig kan dem, der er rejst på ferie - se frem til at komme hjem til tiden.
23. juli 2009 11:49

Air Greenland oplyser, at de passagerer, der på grund af den truende konflikt har fået ændret deres rejse, nu kan vælge mellem at beholde den nye rejsedato eller forsøge at booke tilbage til deres oprindelige afgang. Hvis der altså er plads.

Men det kan kunderne undersøge på den særlige hot-line service, der blev etableret i søndags på grund af udsigten til konflikt fra i dag. Telefonnummeret til Hot Line er 34 33 44 - og den særlige servicetelefon er bemandet frem til kl. 17.00.

Ifølge en kortfattet pressemeddelelse nåede konfliktens parter først til enighed umiddelbart før konfliktvarslets udløb i aften. Men hvad der fik parterne til i sidste øjeblik at nå hinanden vides ikke. Hverken Air Greenlands ledelse eller kabinepersonalets forhandlere vil sige noget om forhandlingsresultatet, der nu sendes til urafstemning.

Og dermed har parterne holdt stilen fra hele det dramatiske forhandlingsforløb, hvor der ikke er blevet ruttet med information eller relevante oplysninger til de mange mennesker, der har måttet døje med usikkerheden omkring den planlagte ferie. Mange har i kommentarer og henvendelser til pressen efterlyst klare udmeldinger om, hvad det egentlig er for stridspunkter, der har udløst konflikttruslen.

Men resultatet fra igår aftes betyder, at vi først den 11. august ved om de 89 kabinefolk vil godkende gårsdagens forhandlingsresultat. Og de har som bekendt før takket nej til et forhandlingsresultat. Skulle det ske igen. Ja, så begynder det hele forfra.

De eneste klare udmeldinger, der er kommet fra parterne, efter enigheden igår er, at de er tilfredse. Men hvad de er tilfredse med kender kun en snæver kreds.