Der er igen liv i Qupannavaat

Siden efteråret 2013 har der været meget stille omkring KNR´s pigekor Qupannavaat. Det skyldes mest af alt, at den tidligere kordiregent Sofi Ek er flyttet fra Grønland, og det har skortet på kvalificerede efterfølgere.
Skrevet af Peter Troelsen
15. januar 2014 06:36

Det har dog heldigvis ændret sig, da en af Grønlands dygtigste musikere og orkesterledere Arnannguaq Gerstrøm har sagt ja til at videreføre koret på projektbasis.

-Vi har i Orkesterskolen ikke økonomi til flere tiltag, men jeg vil med stor glæde videreføre koret, siger Arnannguaq Gerstrøm, leder af Orkesterskolen, Kommuneqarfik Sermersooq.

Qupannavaat har valgt kormedlem Arnaq Petersen, som ansvarlig for koret. Arnaq Petersen sørger for at samle pigerne og øver med dem to gange ugentligt. Kulturhuset Katuaq støtter projektet med et øvelokale. Arnannguaq Gerstrøm arrangerer noder, søger om økonomisk støtte fra fonde og erhvervsliv, involverer koret i Orkesterskolens koncerter og er dirigent for koret.

-Jeg er meget glad for, at KNR har kunnet være med i en etableringsfase, og at koret nu kan leve videre uden vores økonomiske støtte, fortæller Søren L. Mortensen, direktør for KNR.

Allerede på lørdag er der mulighed for at høre Qupannavaat, der som en del af Orkesterskolen, Kommuneqarfik Sermersooq optræder til den traditionsrige Nytårskoncert. Den afholdes i kulturhuset Katuaq kl. 17.00 og der er gratis adgang til koncerten.