Der er forskel på vigtigheden

Imens landet forgæves venter på kommentarer fra Aleqa Hammond på både uenigheden mellem naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq og partifællen Per Berthelsen og ikke mindst på fyringen af retschef Andreas Salmoni, kan man i stedet for glæde sig over selvstyrets informationsafdelings iver med at promovere Hammonds modtagelse af Nersornaat i guld.
Skrevet af Peter Troelsen
24. juli 2013 11:37

Formanden for Naalakkersuisut har en meget selektiv tilgang til det at informere offentligheden. Syv henvendelser fra selvstyrets presseafdeling omkring Nersornaat og besøg i Uummannaq, men ingen mulighed for blot en kommentar til aktuelle politiske sager.

Syv statusopdateringer på Facebook om alt fra mindesten til myggestik i løbet af formiddagen, men ikke nogen chance for at pressen får tilgang til landets regeringsleder. Hvad laver Hammond, der er så vigtigt, at pressen og dermed offentligheden må leve i uvidenhed om Hammonds mening om de to skandalesager, der i øjeblikket præger landets mediebillede.

Som Hammond lader forstå i forrige nummer af AG, forlader hun ellers aldrig sit hjem uden en telefon, og er hun i fjorden, har hun en satellittelefon med sig. Det er jo i den grad agtværdigt, at man altid vil være tilgængelig, men det er langt fra i orden, at den slags kun gælder, når der uddeles medaljer eller skal fortælle om slankekure og familieliv.