Der er andre byer end Nuuk

Grønlands Arbejdsgiverforening GA og lønmodtagerorganisationen SIK retter en fælles appel til Naalakkersuisut om at gøre noget ved den stigende arbejdsløshed.
Skrevet af Noah Mølgaard
06. maj 2011 13:45

Stigende arbejdsløshed i byer udenfor Nuuk er på vej til at skabe endnu større ulighed mellem Nuuk og det øvrige Grønland, mener SIK’s formand Jess G. Berthelsen og direktør i GA Henrik Leth i en fælles udtalelse.

Rundt omkring i landet udenfor Nuuk stiger arbejdsløsheden. Og ifølge Jess G. Berthelsen og Henrik Leth er det et faresignal om, at man er i gang med at skævvride landet og skabe langt større ulighed i landet. Som en nødvendighed for opretholdelsen af beskæftigelsen og ikke mindst for at tilgodese den slunkne landskasse opfordrer SIK og GA derfor til Naalakkersuisut til hurtigst muligt, at igangsætte flere bygge- og anlægsarbejder rundt omkring i andre byer end hovedstaden.

- Så længe den grønlandske økonomi er helt afhængig af offentlige aktiviteter, er det nødvendigt at igangsætte anlægsarbejder flere steder, skriver Henrik Leth og Jess G. Berthelsen i GA’s hjemmeside.

De peger på aktiviteter inden for infrastruktur, boliger og vedligeholdelse af for eksempel skoler som muligheder for at øge beskæftigelsen. Som en sidegevinst kan de lokale virksomheder bidrage med uddannelse af folk, der netop er mangelvare flere steder.