Der bliver sejlet i alle retninger i weekenden

Sommeren er den tid hvor mange tager til fjorden eller et andet sted hvor de tilbringer tiden i naturen. På denne skønne solskinsdag i Nuuk, tog vi ned til bådebroen og mødte folk der gjorde sig klar til afgang.
17. juli 2009 13:28

- Jeg er på vej til Qooqqut for at hjælpe min datter der er igang med at bygge en hytte. Jeg transporterer for dem. I morgen skal jeg sejle en tømrer til Sisimiut og i overmorgen kommer min søn, der både skal på rensdyr- og moskusjagt, fortæller Karl Elias Olsen, mens han sejlede mod tankbroen.

Der mødte vi en sejlbåd med navnet Fiona som kommer fra New York, USA. Joey Waits som er en af de tre besætningsmedlemmer fortæller, at de er på vej til Upernavik, men de er ikke sikre på, om de skal sejle videre til Alaska.

Joey Waits fortæller endvidere at havet var nogenlunde ok at sejle i. Sejlbåden har tidligere været på Grønlandstur, men det er første gang Joey Waits er med på turen.

- Grønland er varmere end jeg havde forestillet mig og der er utrolig mange myg, siger Joey Waits.

Lige da sejlbåden Fiona tog afsted, lagde Naturinstituttets aluminiumsbåd 'Aage V Jensen 2' til tankbroen. Bådføren Flemming Heinrich fortæller, at han i løbet af en uge kan sejle flere gange til Kobbefjorden og endda flere gange i løbet af en dag.

- Jeg skal bare lige tanke op og sejle tilbage til Kobbefjorden for at hente flere biologere. Jeg kommer nok tilbage i løbet af eftermiddagen, siger bådføren af 'Aage V Jensen 2' .

Biologerne tager målinger på CO2 og andre målinger såsom sedimentprøver. Der er også 4-5 håndværkere som er igang med at bygge en hytte. Jeg regner med at de bygger færdigt til august, slutter Flemming Heinrich.