Der bliver ingen havneblokade

Fiskerne i Nuuk har nu valgt at opgive deres annoncerede havneblokade, som ellers var varslet til at træde ind her til middag. KNAPK har ikke ønsket at bakke op om lokalforeningens aktion, som både SIK og GA ligeledes har kritiseret skarpt. Og så har det haft en indflydelse, at fiskerne ville få en bøde for at blokere for havnen.
Skrevet af Mads Fisker, Mads Lynge
15. november 2011 12:41

- Fra NAPP's side håbede vi ellers på, at KNAPK ville bakke op om vores sag. Men ved et møde i lokalfdelingen klokken ni her til morgen, blev vi enige om at bøje os, da hovedbestyrelsen gjorde det klart, at de ikke ville støtte os, siger Lars Mathæussen, formand for KNAPK's lokalafdeling i Nuuk.

Udsigten til en klækkelig bøde, har også haft en indlydelse på beslutningen.

- En havneblokade ville være en overtrædelse af kriminalloven, og fra organisationens side har vi ikke råd føre sådan en sag, siger Lars Mathæussen.

Og ifølge politiet i Nuuk, ville det have været en skærpende omstændighed, at fiskerne i 2009 også brød lovgivningen, da de i juli måned det år blokerede havneindløbet i Nuuks havn.

- Det er en driftsforstyrrelse af samfærdselsmidler, som blandt andet handler om havn, sagde Bjørn Bay fra politiet dengang, og henviste til at Landsretten og Kredsretten i 2001 var enige i politiets vurdering af daværende havneblokade som en lovovertrædelse.

Fiskerne kræver den nye fiskerilov udsat til Inatsisartuts forårssamling, så man i tæt dialog med KNAPK's medlemmer og lokalafdelinger, kan drøfte de kommende ændringer i loven, men det kan de nu endegyldigt kaste en hvid pind efter.

Her kort før middag blev den nye fiskerilov nemlig vedtaget af koalitionen, med 12 der stemte for, og 10 der stemte imod.