Departementschef: Endnu ingen klimaaftale med Danmark

Grønland og Danmark er blevet enige om en aftale på klimaområdet, erfarer Sermitsiaq. Men ifølge KNR's oplysninger er der endnu ingen aftale.
17. december 2009 05:11

Ifølge avisens oplysninger bliver klimaaftalen underskrevet klokken 14 altså klokken 10 grønlandsk tid i Bella Center af klima- og energiminister Lykke Friis (V) og formand for naalakkersuisut Kuupik Kleist.

Hvad aftalen helt konkret går ud på, bliver først afgjort senere på dagen. Men ifølge Sermitsiaqs kilder lader det til, at Grønland får mange af sine krav med i en kommende klimaaftale med Danmark.

KNR har her fra morgenstunden undersøgt sagen om en eventuel klimaaftale mellem Grønland og Danmark, og ifølge KNR's oplysninger, så er der endnu ikke indgået en klimaaftale.

Steffen Ulrich-Lynge, chef i Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafik, siger direkte til KNR, at Sermitsiaqs oplysninger er usande.

- Vi kan ikke bruge en aftale med Danmark til noget, før de globale forhandlinger er afsluttet, siger Steffen Ulrich-Lynge, som er en del af den grønlandske delegation i København.

KNR følger sagen tæt i løbet af dagen.