Departement satser på frafald

Departementet for uddannelse kalkulerer med, at mange studerende må opgive studierne og beslutter derfor, at studerende fra kysten i år ikke kan få deres familier med, når de drager til hovedstaden for at begynde studierne.
22. juli 2013 14:46

- Undskyld jeg siger det, men det er en meget pauvre løsning i min optik. Det nok en panikløsning, som ikke løser noget, siger studiechefen ved Illisimatusarfik, Hanne Søgaard, om at studerende, ikke kan tage deres familier med til Nuuk, når de begynder på studierne.

Hun gør det klart, at hun godt ved, at departementet har lovhjemmel til at handle, som de gør, men mener stadig, at det er en rigtigt dårlig idé. og efterlyser færre hovsaer og flere langtidsholdbare løsninger.

Nede i departementet fortæller afdelingschef Ilannguaq Nielsen, at han mener, de er nødt til at handle, som de gør. Han er dog ikke helt uforstående overfor kritikken, om at det er en dårlig løsning.

- Det kan man sagtens sige, lyder svaret, før han fortsætter.

-       Hvis vi gør sådan, som man har gjort tidligere, og tager familierne med fra starten, så vil det måske betyde, at andre der ikke får tildelt kollegieplads. 

Hanne Søgaard frygter, at den nye linje kommer til at betyde, at mange får en dårlig studiestart, og at mange faktisk vælger helt at droppe studierne.

I departementet stiller Ilannguaq Nielsen sig meget pragmatisk overfor sagen og siger, at man kan tage imod de studerendes familier, når der er plads til det.

I stedet kan familierne så komme til Nuuk til efteråret, når tilpas mange er faldet fra studierne og der igen er plads på kollegierne.

- Når kollegiesituationen bliver normaliseret, som den plejer at gøre i løbet af september og oktober, så kan familien komme til Nuuk, siger Ilannguaq Nielsen.

Studiechefen synes dog, at det er meget kynisk at satse på, at et så stort antal falder fra. Hun frygter dog, at den her løsning, vil betyde at flere studerende med efterladte familier vil få problemer.

Et andet problem situationen rejser er, hvad med de familier, der mister deres personalebolig, når den studerende rejser til Nuuk. Afdelingschefen lover dog at tage sig af dem, der skulle blive ramt af dette.

  - Hvis det er sådan, at en familien kommer til at mangle et sted at bo fra hjembyen, så må man se på det fra kollegieadministrationen, lyder det fra Ilannguaq Nielsen.