Departement: Kørestole skal kunne komme ind

Departementet for Bolig, Trafik og Infrastruktur kræver nu af kommunerne, at de lever op til reglerne for kørestolsadgang.
03. november 2009 06:54

Kørestolsbrugere skal kunne komme ind. Kan kørestolsbrugere ikke det, skal kommunen sørge for at få 'de fysiske forhold lovliggjort' i offentlige bygninger, som har fået byggetilladelse siden 1. januar 2007. Sådan lyder det i en henstilling til alle kommunerne fra Departementet for Bolig, Trafik og Infrastruktur.

Henstillingen kommer, efter at en murermester har fået medhold i sine klager over en stribe offentlige bygninger i Sisimiut. Et bygningsreglement fra 2006 siger, at offentligt byggeri skal være tilgængeligt, hvis kommunnen har givet en byggetilladelse siden 1. januar 2007. Det gælder altså både nybyggeri, tilbygninger og ombygninger.

I erkendelse af problemets omfang er Qeqqata Kommunia i gang med at arrangere et kursus, hvor medarbejdere i teknisk forvaltning samt rådgivere, entreprenører og håndværkere bliver opdateret med reglerne. Kurset arrangeres sammen med Grønlands Arbejdsgiverforening.

De næste to år har kommunen sat én million kroner af årligt til at gøre bygningerne mere kørestolsvenlige.