Den syriske hær generobrer strategisk vigtig by

Den syriske hær har efter voldsomme kampe generobret en strategisk vigtig by fra oprørsgrupper i den sydlige del af Syrien. Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Reuters.
Skrevet af Ritzau
26. januar 2016 07:20

 
Med generobringen af byen Sheikh Maskin, har hæren ifølge overvågningsgruppen sikret sig forsyningsruter fra hovedstaden Damaskus til den sydlige del af det borgerkrigshærgede land.

Generobringen af Sheikh Maskin er endnu et succesfuldt fremstød fra præsident Assads regeringstropper de seneste dage.

Søndag indtog hæren byen Rabiya, der var den sidste større oprørskontrollerede by i Latakia-provinsen. Det skulle blandt andet været sket med russisk luftstøtte.

Rabiya havde siden 2012 været kontrolleret af en række forskellige oprørsgrupper, der er i opposition til præsident Bashar al-Assad.

Offensiven fra Assads styrker kommer få dage før, at det internationale samfund gør et nyt forsøg på at få stoppet den over fire år lange borgerkrig i Syrien.

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, sagde mandag til AFP, at fredsforhandlinger om fred i Syrien formentlig vil begynde på fredag i den schweiziske by Genève.

/ritzau/Reuters