Den politiske mudderkastning fortsætter

De seneste måneder har her i Grønland været præget af politisk mudderkastning frem for politiske resultater. Både internt i partierne og mellem de forskellige partier har der var mange hårde udfald, og intet tyder på, at det vil tage en ende.
Skrevet af Peter Troelsen
09. januar 2014 08:46

Anda Uldum fra Demokraterne er i dag ude med en meget hård kritik af Partii Inuit i almindelighed og partileder Nikku Olsen i særdeleshed. Det sker i kølvandet på at Partii Inuit har opsagt det tekniske samarbejde med koalitionen.

Uldum forstår ikke Partii Inuits begrundelse for at forlade samarbejdet med Siumut og Atassut. Olsen fortæller, at det bl.a. er fordi koalitionen har indgået et teknisk samarbejde med Demokraterne, men den begrundelse kan Anda Uldum ikke se det fornuftige i. Til gengæld remser han en lang række andre grunde.

- Demokraterne kan finde på mange begrundelser for, hvorfor vi ikke ønsker at støtte koalitionens politik. Koalitionen har ingen langsigtede planer, den økonomiske politik er bygget på håb og luftkasteller og ikke på realiteter og koalitionen tænker på sig selv og sine nærmeste før den tænker på befolkningen, tordner Anda Uldum.

Han kommer også ind på den lange række løgne som Aleqa Hammond er blevet beskyldt for at fremkomme med, både af medlemmer af Siumut og fra andre partier.

-Jeg tror, at Nikku Olsens grund til at bruge Demokraterne som begrundelse er, at han - i lighed med koalitionen - selv har et alvorligt troværdighedsproblem. Når det er sagt, så vil jeg da byde Partii Inuit velkommen i opposition. Demokraterne og jeg er spændt på, hvordan I vil gribe det arbejde an, siger Anda Uldum.