Foto: Nauja Møller/KNR

Kruse: Den politiske hensigt er vigtigere end økonomien

Det er vigtigt for Naalakkersuisut at sprede indtjeningen i fiskeriet ud på flere hænder, var budskabet fra Karl Kristian Kruse, da han torsdag forsvarede det omdiskuterede forslag til en ny fiskerilov.

Naalakkersuisoq for fiskeri Karl Kristian Kruse (S) blev mødt af en byge af spørgsmål til pressemødet om hans forslag til en ny fiskerilov.

Et tema blandt spørgsmålene var, at Kruses eget embedsværk i bemærkningerne til forslaget skriver, at fiskeriet vil blive mere ineffektivt, og landskassen vil få en regning, som kan vise sig at løbe op i et trecifret millionbeløb.

LÆS OGSÅ Fiskerilovsforslag skaber usikkerhed

Til det sagde Karl Kristian Kruse, at Naalakkersuisut fastholder, at det handler om at fordele overskuddet fra fiskeriet ud på flere fiskere, og så må det koste i landskassen og på det såkaldte bruttonationalprodukt.

Kruse mente desuden – stik i mod sin egne embedsmænd - at loven også kan gavne samfundsøkonomien, hvis flere beskæftiges inden for fiskeriet.

Hvad kommer loven til at betyde

I forbindelse med den usikkerhed var et andet gennemgående spørgsmål; hvad kommer den nye fiskerilov egentlig til at betyde?

Bemærkningerne til loven angiver nogle relativt upræcise vurderinger, der beskriver lovens økonomiske konsekvenser.

Karl Kristian Kruse afviste, at Naalakkerusisut havde forhastet sig med lovforslaget, men at loven hvilker på et solidt grundlag. Det er på trods af, at organisationer som Grønlands Erhverv har fortalt, at den dialog der var mellem interesseorganisationerne og Naalakkersuisut har været gået i stå – således har både GE, KNAPK og SIK advaret mod lovforslaget.

LÆS OGSÅ Forslag til fiskerilov er farlig for Grønland

Til det sagde Karl Kristian Kruse, at fordi organisationerne ikke kunne blive enige, havde Naalakkersuisut valgt at udforme loven fra politisk side for at komme videre.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!