Den internationale modersmålsdag fejres over hele landet

21. februar er af UNESCO udnævnt til International modersmålsdag og over hele verden vil der være arrangementer, der sætter fokus på modersmålet. Her i landet har der på det seneste været meget fokus på grønlandsk som modersmål og som talesprog, og i andre regioner af verden findes samme problematik.
Skrevet af Peter Troelsen
20. februar 2013 12:29

Sprogsekretariatet på Ilimmarfik har i flere år fejret dagen og i år er absolut ingen undtagelse. UNESCO's tema for dette år er ” Bøger til modersmålsundervisning” (Mother Tongue and Books). På aftenens møde på Ilimmarfik vil der være forskellige aktiviteter, blandt andet oplæg af førende grønlandske filmfolk som Leila K. Hansen, Malik Kleist og Hans Jukku Noahsen. Fejringen af modersmålsdagen løber af stablen mellem 19.00 og 21.00.

Også i Tasiilaq har man valgt at sætte fokus på den internationale modersmålsdag. Det foregår mellem 19.00 og 21.00 på biblioteket.

Det internationale Modersmål Dag har til formål at fremme diversitet i sprog og kultur, især gennem dialog og fordragelighed.

På Handelsskolen i Qaqortoq er der mulighed for at høre de mange forskellige dialekter i Grønland. Det sker ved et arrangement fra kl. 19.00, hvor blandt andet Finn Lynge, Tina Chemnitz og Kelly Berthelsen vil være blandt foredragsholderne.