Den flyvende grønlænder

Den grønlandske paraglider Max Petersen fra Nuuk har opnået sit hidtil bedste internationale resultat.
Skrevet af Noah Mølgaard
11. januar 2012 08:54

Paraglideren Max Petersen sluttede på en fornem 10. plads under en konkurrence i Porterville i Sydafrika før jul. Han sluttede dog længere nede i tabellen i det samlede resultat.

Det var en konkurrence under det internationale forbund FAI, hvor der var 102 deltagere fra hele verden. Der blev fløjet flere gange og Max Petersen sluttede på en flot 10. plads den første dag. Han havde knapt så meget vind under sin flyveskærm på den anden flyvning, hvor han sluttede som nummer 42, men forbedrede dog til en placering på 23. pladsen i den tredje og sidste flyvning. Resultaterne gav en samlet placering som nummer 24 ud af 102 deltagere.

Max Petersen rejste sammen med Erik Palo Jakobsen fra Nuuk. Han havde knapt så meget international erfaring som Max Petersen. Erik Palo Jakobsen sluttede på en samlet 70. plads.

- Flere paraglide piloter fra Nuuk er begyndt at rejse til andre steder i verden end i Grønland for at flyve “den rigtige måde at flyve på” i paragliding med termiske forhold og på den måde kan flyve langdistance på 50-100 km, fortæller Max Petersen.

Han har deltaget tre internationale konkurrencer i løbet af 2011 og ligger nu som nummer 563 på verdensranglisten.