Den 17-årige der blev skudt i hovedet er fortsat i bedring

Det går langsomt, men støt fremad, for den 17-årige grønlænder fra Esbjerg, som i begyndelsen af november sidste år blev skudt i hovedet , fordi hans knallert larmede for meget Det fortæller moderen til den unge mand til Ekstra Bladet.
Skrevet af Simon Uldum -
17. januar 2014 02:52

- Han kan stadig ikke gå, så han må sidde i kørestol. Men han kan tage et skridt af gangen og lægerne siger, at det nok komme. Hans krop er ved at vågne op igen, fortæller Benedikte Nielsen, der er mor til den 17-årige Inunnguaq Nielsen.

Inunnguaq Nielsen har stadig det hagl siddende inde i hjernen, som blev affyret mod ham på Gl. Vardevej i Esbjerg, da en tidligere morddømt gik amok med sit luftgevær og skød mod den unge knallertkører.

- Inunnguaq er heldigvis helt normal. Han har ikke ændret personlighed, og han kan både læse, skrive og tale nu. Lægerne siger, at haglet sidder for dybt inde i hjernen til, at man kan fjerne det. Så han har fortsat en del hovedpine. Ellers har han ingen smerter, fortæller Benedikte Nielsen til Ekstra Bladet.

Vicepolitiinspektør Bent Thuesen, Syd og Sønderjyllands Politi, oplyser til Ekstra Bladet, at politiet er færdige med at efterforske sagen.

- Vi er ved at lukke sagen ned. Den anholdte er fortsat sigtet for drabsforsøg. Nu sender vi sagen til anklagemyndigheden, som så må tage stilling til tiltalerejsningen, siger Bent Thuesen.

Gerningsmanden har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen. Han erkender, at han affyrede det skæbnesvangre skud. Men han ønskede kun at ramme selve knallerten.