Demokraterne vil forlænge nattelivet

Det skal være slut med larmende og fulde naboer, der holder efterfester til langt ud på natten. Og derfor vil Demokraterne give landets værtshuse lov til selv at bestemme, hvor længe de vil holde åbent.
Skrevet af Rune Langhoff
05. september 2011 14:22

Justus Hansen siger:

- Folk går mere og mere til efterfest og forstyrrer, hvor de ikke skal forstyrre. Det går udover naboer og børnefamilierne. Derfor vil vi gerne se på, om man kan udvide åbningstiderne for landets beværtninger, så det bliver op til stederne selv at bestemme, hvornår de vil lukke, lyder det fra Demokraternes Justus Hansen, der sammen med Anda Uldum og den øvrige Demokratiske Inatsisartut-gruppe i den seneste tid har diskuteret, hvordan man kommer generne ved alkoholforbruget til livs.

I dag lukker værtshusene senest klokken 3, men hvis det står til Demokraterne, skal det altså nu laves om.

- Det første skridt på vejen kunne være at lukke klokken fem eller seks om morgenen,  og så kan man indhente reaktioner fra politiet og de sociale myndigheder for at se, om det har effekt. Er der blevet færre husspektakler og færre slagsmål på gaden?

Som det er i dag, skaber de korte åbningstider nemlig alt for mange problemer, mener Demokraterne:

- Det skaber selvfølgelig problemer at lukke alle fulde folk, der vil more sig, ud på gader og stræder på en gang. Det forstyrrer alle de, der vil nyde weekenden på en anden måde.

Men de længere åbningstider skal, hvis det står til Demokraterne, komme med en pris – nemlig højere ølpriser.

- De længere åbningstider vil betyde øgede indtægter for værthusejerne, så man kunne forestille sig at indføre en afgift på solgte øl, der skal gå til forebyggende arbejde, oplysningskampagner og alkoholbehandling, siger Justus Hansen.

Og hvor meget dyrere skal det så blive at slukke tørsten i nattelivet?

- Det kan være alt fra én til fem kroner i afgift pr. øl, siger han.

Justus Hansen gør sig dog ingen illusioner om, at de højere priser og det forebyggende arbejde, de vil finansiere, vil kunne løse landets alkoholproblem:

- Nej, det vil ikke kunne løse alkoholproblemet, men det kan være med til at gøre noget ved det, lød det altså fra Justus Hansen.