Demokraterne: Udsæt andenbehandlingen

Inatsisartuts andenbehandling af forslaget om ophævelse af nul-tolerancen overfor uran, burde udskydes til næste års efterårssamling.
Skrevet af Mads Lynge
09. oktober 2013 07:21

Det mener Demokraternes formand Jens B. Frederiksen. Men forslaget møder blandt andet modstand fra Atassut.

Ophævelsen af nul-tolerancen overfor uran bliver debatteret i morgen, men Jens B. Frederiksen mener, at det er for tidligt. Både befolkningen og medlemmer af Inatsisartut skal først have grundige oplysninger, før der stemmes om uran, mener han.

- Når vi behandler det i Inatsisartut på torsdag, så vil vi fra Demokraternes side komme med to konkrete forslag. Det ene forslag går ud på, at 2.behandlingen af beslutningsforslaget udskydes til efterårssamlingen næste år, siger Jens B. Frederiksen, og han fortsætter:

- Det andet forslag fra Demokraterne er en nedsættelse af et AD-HOC-udvalg der ene og alene skal arbejde med uranspørgsmålet, på samme måde som man gjorde det med aluminiumssmelteren og kommunalreformen, siger Demokraternes formand Jens B. Frederiksen.

Men forslaget møder modstand fra Atassut, der mener at det er på tide, at der kommer en beslutning.

- Vi ved alle sammen, at der er stor arbejdsløshed og Landskassen kommer til at mangle mange penge de kommende år, og yderligere udskydelser er ikke lige vores kop te, siger formanden for Atassut, Gerhardt Petersen.