Demokraterne: Træk dog det forslag

Det er ikke faldet i god jord hos Demokraterne, at Naalakkersuisut vil indføre en vægtafgift på snescootere. Det er planen, at der skal betales 2.500 kr. om året, men det har Anda Uldum svært ved at se logikken i.
Skrevet af Peter Troelsen
16. december 2013 07:14

Ifølge Anda Uldum sejler det for koalitionen, der har ualmindeligt svært ved at styre økonomien. Det har fået partierne til at komme med panikforslag så som at hæve skatten på arbejde og altså en vægtafgift på snescootere. Noget Uldum kalder for typisk socialistisk tankegang.

- Nu må det simpelthen være nok. Demokraterne vil gerne med meget klar stemme fastslå, at det er den forkerte vej at gå. Det nytter ikke noget, at vi bliver ved med at opfinde nye skatter og nye afgifter – det er der ingen, der bliver rigere af, forklarer Anda Uldum.

Der kommer en utvetydig opfordring fra Demokraternes næstformand til at lave et samfund, hvor det kan betale sig at drive virksomhed og tjene deres penge. Desuden vil det hjælpe samfundet langt mere at få de unge mennesker til at gennemføre deres uddannelser. Det vil de have langt større motivation til at gøre deres uddannelse færdig og få et godt job i et velfungerende erhvervsliv.

-Med baggrund heri skal Demokraterne meddele, at vi vil modarbejde enhver tanke om at indføre en vægtafgift på snescootere sådan som Naalakkersuisut har tænkt sig, og vi vil samtidig opfordre partierne bag Naalakkersuisut (Siumut og Atassut) til også at sige fra, så forslaget bliver droppet, siger Anda Uldum.