Demokraterne sætter fokus på ordblinde

Medlem af Inatsisartut for Demokraterne Anda Uldum har i en række § 37 spørgsmål til Naalakkersuisut spurgt ind til, hvordan man i samfundet tackler de udfordringer, ordblinde unge mennesker har i løbet af deres skolegang.
Skrevet af Peter Troelsen
21. januar 2014 11:59

Anda efterlyser viden om et gennemsnitligt antal elever, der forlader skolen som ordblinde eller læse- skrivesvage. Desuden bedes Naalakkersuisut oplyse, hvad man gør for at opdage ordblinde elever så tidligt som muligt, for på den måde at sikre eleverne den bedst mulige hjælp.

Naalakkersuisut skal også svare på, hvilke initiativer man vil starte for at gøre det muligt for ordblinde at tage en kompetencegivende uddannelse og endeligt spørges der ind til antallet af borgere hæmmet af ordblindhed eller læse-skrivevanskeligheder, og hvad man vil gøre for at hjælpe denne gruppe af borgere.

- Ifølge folkeskoleforordningen skal undervisningen i folkeskolen varieres, så den svarer til den enkelte elevs behov og forudsætninger. På den baggrund mener Demokraterne, at det er vigtigt, at der så tidligt som muligt bliver tilbudt og tilrettelagt specialundervisning eller en anden form for særligt forløb for de børn, der har læse- og skrivevanskeligheder for herved at højne deres muligheder for efterfølgende at være i stand til at komme videre i uddannelsessystemet på lige fod med deres kammerater, skriver Uldum i begrundelsen for sine § 37 spørgsmål..