Demokraterne: Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk bør blive i Nuuk

Demokraterne er imod en samling af handelsuddannelserne i Qaqortoq, sådan som borgmester i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen har foreslået det.
Skrevet af Mads Lynge
17. oktober 2013 10:55

- Siumut har så småt sat gang i sit ideologiske korstog om at rykke velfungerende institutioner væk fra Nuuk, siger Demokraterne i en pressemeddelelse:

Borgmester i Kommune Kujalleq Jørgen Wæver Johansens argumentation er, at der er stor fremgang i elevtallet i Niuernermik Ilinniarfik i Qaqortoq, mens skolen i Nuuk oplever en generel tilbagegang.

Men Demokraternes uddannelsesordfører Andreas Uldum mener, at Siumut så småt har sat gang i sit ideologiske korstog, og beder alle i Siumut om at tænke rationelt på tingene:

- Hvorfor dog flytte en velfungerende handelsuddannelse væk fra vores hovedstad? Hvad med at høre bestyrelse, lærere, elever og andre interessenter, inden man farer frem i pressen og skaber usikkerhed? Skriver Demokraternes uddannelsesordfører blandt andet.

Dermed flugter Demokraternes linje med bestyrelsen for Niuernermik Ilinniarfik. Formand for bestyrelsen Bjørn Holm:

- Der er stor forskel på uddannelsesforløbet i Nuuk, og forløbet i Qaqortoq. I Qaqortoq er man for eksempel gode til at uddanne butiksassistenter, mens man i Nuuk er gode til at give en god grunduddannelse, der giver mulighed for videreuddannelse, grunduddannelser som NI-1 og andre gymnasielignende grunduddannelser, siger bestyrelsesformand i Niuernermik Ilinniarfik, Bjørn Holm.

Umiddelbart er Naalakkersuisoq for Uddannelse Nick Nielsen positivt stemt over for Jørgen Wæver Johansens forslag, men understreger, at det i sidste er Inatsisartuts beslutning:

- Jeg er meget glad for, og ser frem til - i dialog med de relevante parter, at skabe de bedst mulige forhold for de, der ønsker at tage sig en handelsorienteret uddannelse, siger Naalakkersuisoq for Uddannelse, Nick Nielsen.