Demokraterne kræver svar om grønlandshvaler

Departementet for Fangst nægter at udlevere tallet for udnyttelsen af de 2 grønlandshvaler der blev skudt i april. Nu kræver Demokraternes Niels Thomsen tallet.
Skrevet af mlk
19. maj 2010 11:39

Det drejer sig om de 2 grønlandsshvaler,d er blev skudt i april i Diskobugten. Ifølge AG gik næsten halvdelen af kødet til spilde, da det ikke lykkedes at partere hvalerne hurtigt nok.

Over for AG indrømmer direktør i Departementet for Fangst Amalie Jessen, at hun kender det præcise tal for udnyttelsen, men hun vil ikke oplyse det:

- Jeg kender godt tallet, men jeg ønsker ikke at oplyse det. AG er bare ude på at lave skandale, siger hun til AG.

Men den udmelding accepterer Niels Thomsen ikke.

- Det er uacceptabelt, at så stor en del af kødet er gået til spilde. Og vi er fra Demokraternes side bange for, at det kan give genlyd internationalt. Så det er relevant at få oplyst, hvor stor en mængde kød, der er tale om, og når oplysningerne forelægger, så må vi vurdere, om man skal handle, siger Niels Thomsen. Han har derfor i et paragraf 36 sprøgsmål bedt Ane Hansen om at oplyse udnyttelsesprocenten.

KNR har også fået afvist at få talle oplyst med den begrundelse, at det ville skade samarbejdet mellem parterne involveret i fangsten. KNR har derfor sendt en begæring om aktindsigt af sted.