Demokraterne indgår teknisk samarbejde med Siumut

Efter valget i foråret har det været endog meget sparsomt med udvalgsposter til det tidligere regeringsparti Demokraterne. Det er slut nu, da Demokraterne indgår et teknisk samarbejde med Siumut. Det munder ud i flere udvalgsposter til Demokraternes to medlemmer af Inatsisartut.
Skrevet af Peter Troelsen
05. november 2013 09:58

Jens B. Frederiksen og Anda Uldum skal nu have fordelt posterne i flere forskellige udvalg mellem sig. Det drejer sig om pladser i erhvervsudvalget, familie- og sundhedsudvalget og anlægsudvalget.

-Demokraterne har i lang tid været trætte af den udtalte blokpolitik, der bliver ført her i landet. Vi ønsker at sende et klart signal til omverdenen om, at Grønland er et land med politisk stabilitet, og at al politik ikke bliver ændret blot fordi magten skifter hænder. Vi ønsker indflydelse på de vigtige beslutninger vi står overfor, og her er det vores vurdering, at indflydelse bedst bliver sikret ved at samarbejde og ved at have indflydelse på det vigtige udvalgsarbejde, forklarer formanden for Demokraterne Jens B. Frederiksen.

Aftalen med koalitionen og Partii Inuit betyder også, at Demokraterne udtræder af deres aftale med IA og derved mister posterne i  revisionsudvalget og lovudvalget. På længere sigt håber Demokraterne også på en post i råstofudvalget.