Demokraterne forsvarer KNR

Demokraternes medieordfører Andreas Uldum kalder det for et angreb på demokratiet, når Atassuts Steen Lynge vil have KNR til at genåbne for kommentarmuligheden. Men det var slet ikke det, jeg mente, lyder det fra Steen Lynge.
Skrevet af mlk
12. januar 2010 13:36

Nu blander Demokraterne sig også i debatten om KNR's lukning af kommentarerne på hjemmesiden.

Tidligere har Atassuts politiske næstformand Steen Lynge opfordret politikerne til "via serviceaftalen at kræve, at KNR opfylder dette kulturansvar", som han skriver.

Og det får nu Demokraternes medieordfører Andreas Uldum i blækhuset.

Han kalder Atassuts opfordring for et angreb på demokratiet

- Accepterer vi bare en gang en politisk indgriben i den redaktionelle frihed, så accepterer vi samtidig, at medierne ikke længere er frie, skriver han.

Men Steen Lynge understreger nu over for KNR, at han ikke ønsker politisk indgriben i KNR's daglige drift. Han ønsker derimod en klarere serviceaftale, som også præciserer KNR's forpligtelser på internettet, understreger han.

- Som ejere har Naalakkersuisut krav på at sige, at stationen ikke blot skal gå halvdelen af vejen med det nye medie, som internettet er, men udnytte de teknologiske muligheder, siger Steen Lynge.

- Jeg synes, kommentarfunktionen var et godt tiltag, fordi det giver mulighed for at deltage i debatten for andre end blot de lærde. Og det er derfor jeg synes det er uheldigt, at KNR har lukket ned for det, siger han.

Og her er Demokraterne trods alt enige med Steen Lynge.

- Det er en beslutning, som Demokraterne ser på med ærgrelse, da kommentarerne var med til at skabe debat, liv og dynamik på KNR's hjemmeside, skriver Andreas Uldum.