Demokraterne efterlyser konkrete tiltag fra Miiti

Efter Demokraterne er kommet i opposition, har partiets to medlemmer af Inatsisartut vist sig som endog meget spørgelystne i forhold til medlemmerne af Naalakkersuisut. Palle Christiansen og Jens B. Frederiksen udfordrer magthaverne med deres mange § 37 spørgsmål. I dag er det Jens B. Frederiksen, der ønsker svar fra Mitti Lynge.
Skrevet af Peter Troelsen
29. august 2013 08:44

Endnu engang er det manglende konkrete tiltag, der har lokket Demokraternes formand til tasterne, og grunden er Mitti Lynges besøg i Ittoqqortoormiit, hvor hun har hentet førstehåndsindtryk omkring klimaforandringerne sammen med sin danske kollega Martin Lidegaard.

Jens B. Frederiksen roser Mitti Lynge for at besøge Østgrønland, men Frederiksen forstår ikke, hvorfor der ikke er konkrete tiltag fra ministeren efter besøget i øst. Han vil gerne have Mitti Lynge til at konkretisere, hvilke tiltag der kan forventes fra Naalakkersuisut, for at vi kan tilpasse os klimaforandringerne.

- Demokraterne er som alle andre interesserede i, hvilke initiativer Naalakkersuisut vil iværksætte for, at vi som samfund på bedst mulig vis kan tilpasse os klimaforandringerne. Desværre har Naalakkersuisoq for Boliger, Natur og Miljø valgt ikke at konkretisere og eksemplificere nogle af de gode input, som hun har fået på sin rejse. Det får hun hermed chancen for at råde bod på, skriver Frederiksen i forbindelse med § 37 spørgsmålene til Mitti Lynge.