Demensplan udskudt til efteråret

Naalakkersuisut skal bruge tiden frem til efterårssamlingen på at gøre demensplanen mere konkret. Det sker efter at forslaget har været en tur igennem familieudvalget.
18. maj 2010 11:46

På intet mindre en 17 punkter vil familieudvalget have, at demensplanen skal være mere konkret, for at den skal kunne virke efter hensigten.

For eksempel ved ingen i dag, hvor mange demente der rent faktisk er i Grønland. Et skøn - på baggrund af de relative tal fra Danmark - peger på, at der er omkring 200 demente. Om det tal passer bør demensplanen indeholde.

På baggrund af familieudvalgets anbefalinger vil Naalakkersuisut nu nedsætte en arbejdsgruppe, der skal udforme en prioriteret handlingsplan for diagnosticering af demente, tilbud om behandling samt sociale tiltag rettet mod demente.

Arbejdsgruppen vil bestå af repræsentanter fra flere departementer samt kommunerne.

I de kommende årtier bliver der flere og flere ældre. I takt med den udvikling ventes antallet af demente at stige tilsvarende. Og det er dét demensplanen skal forberede samfundet på.

For eksempel ved at søsætte oplysningskampagner rettet mod pårørende, uddannelse af sundhedspersonale med speciale i demens samt byggeri af boliger, som tager højde for de dementes behov.