Deltagere fra 14 lande er tilmeldt Arctic Circle Race

Selv om der endnu er en god uges tid inden sidste tilmeldingsfrist, er der allerede tilmeldt 123 løbere fra 14 lande til dette års udgave af Arctic Circle Race.
Skrevet af Peter Troelsen
25. februar 2013 12:57

Med sine 160 kilometer over tre dage er Arctic Circle Race udråbt til verdens hårdeste langrendsløb, hvor skiløbere fra hele verden udfordrer hinanden i den klassiske langrendsstil.

Arctic Circle Race, der blev afviklet første gang i 1998, køres i området ved Sisimiut og stiller enormt store krav til deltagerne. Både på et fysisk og konditionelt plan, men sandelig også til deltagernes psyke. Undervejs på de 160 km overnatter deltagerne i telte i ødemarken, og under løbet følges de af sikkerhedsmæssige årsager af hundeslæder.

Den foreløbige deltagerliste for 2013 rummer deltagere fra Ungarn, Frankrig, Letland, Polen, Finland, Tjekkiet, Sverige, Østrig, Rusland, USA, England, Danmark og fra Tyskland. Grønland er igen i år det land, der har flest deltagere i Arctic Circle Race. I øjeblikket er der 68 grønlandske deltagere på listen, men da tilmeldingsfristen først er 5. marts, kan det let blive mange flere.

Læs mere om løbet og om hvordan du kan deltage her: www.acr.gl