Debat: Hvad skal vi gøre ved hash?

Til formiddag er der Debat i KNR, og emnet er hashmisbrug.
28. januar 2014 03:10

I debatten kommer vi blandt andet til at høre fra denne mand. Han vil gerne være anonym, han har været i misbrugsbehandling, men i dag ryger han al den hash, han kan få fat på, siger han selv.

- Når vi i vore dage hører om mord, kommer spørgsmålet som det første, om gerningsmanden mon havde drukket? Det er hovedsageligt det, der i hvert tilfælde er grunden til at, der begås mord eller voldtægt, siger den anonyme hashryger.

- Der er utallige kriminaliteter, som bilulykker, voldsager hvor vedkommende vågner næste dag i spjældet, og intet aner om hvorfor han eller hun er havnet der. Det er alt sammen noget som forårsages af indtagelse af alkohol. Når mennesker så har indtaget hash, hører man ikke om nogle af disse omstændigheder, forklarer hashrygeren, som KNR har talt med.

Hash er ikke noget større samfundsproblem end alkohol er, mener han.

Og der er faktisk tal, der bekræfter hans antagelse. Ifølge en rapport offentliggjort i det britiske medicinske tidsskrift The Lancet, så er den negative påvirkning på både alkoholmisbrugere, deres pårørende og hele samfundet tre gange så stort som den er ved et hashmisbrug.

Dette dilemma skal diskuteres sammen med andre dilemmaer i dag i Debat i KNR.

På besøg kommer Joori Lundblad, der er behandlingsleder i Katsorsaavik Nuuk, Martha Lund Olsen, naalakkersuisoq for familie og justitsvæsen og fra politiet kommer politimester Bjørn Tegner Bay og politiassistent i narkopolitiet Taitsiannguaq Fleischer.

Debatten starter kl. 10, og en debat på dansk følger kl. 10.30. I aften sendes debatten også på KNR TV.

Debatten styres af Arnaq Nielsen og Niels Søndergaard.