De yngre mænd drikker mest

En befolkningsundersøgelse viser, at yngre mænd mellem 18 til 35 er den befolkningsgrupper, der drikker mest i Grønland. Det viser tal som blev fremlagt i dag på alkoholseminaret i Katuaq i Nuuk, som begyndte i går og slutter i morgen.
Skrevet af Jaaku Lyberth
12. september 2011 15:48

 Undersøgelsen er lavet af Center for Sundhedsforskning i Danmark. Seminaret er arrangeret af Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain med deltagelse af fagfolk og praktikere fra Grønland og Danmark.

-Forekomsten er højest blandt mænd og yngre mænd samt dem udenfor arbejdsmarkedets og dem der eropvokset med alkoholproblemer i hjemmet, - siger sociolog Kristina Larsen som på vegne af sundhedsforskning i grønland har lavet undersøgelsen.

Undersøgelsen giver ingen svar på, hvorfor de yngre mænd, som er arbejdsløse drikker mere alkohol end resten af befolkningen.

Christina Larsen forklarer, hvilken del af befolkningen drikker mest:

-Misbrug af alkohol og hash samt rusdrikkeri forekommer flest hos de unge del af befolkningen , og at mænd i forhold til kvinder mere skadelig alkoholforbrug, viser undersøgelsen, - siger Christina Larsen.
At gøre en tidlig indsats er vigtigt, understreger Christina Larsen som fastslår, at de yngre mænd i de fleste tilfælde er vokset op med misbrug i hjemmet.

Derfor kan undersøgelsens resultater bruges til at gøre en bedre indsats for de yngre mænds misbrug af alkohol. Om hvad undersøgelsen kan bruges til, siger hun:

Man kan bruge den til planlægning af folkesundhedsindsatser målrettet alkoholindsatser siger Christina Larsen.

Christina Larsen synes det kunne være spændende at undersøge, hvorfor netop aldersgruppen af yngre mænd drikker mere. Det kunne ske ved en kvalitativ undersøgelse som går i dybden og giver svar på, hvorfor de yngre mænd drikker mere end sundhedsstyrelsens anbefaling om at drikke maksimalt 5 genstande, hver gang man drikker.