De unge vil ikke svigte det grønlandske sprog

De unge er langtfra ligeglade med deres eget sprog. Sådan lyder udmeldingen fra de studerende på GU i Nuuk, der i denne uge har haft emnet på skemaet.
Skrevet af Jaaku Lyberth
17. januar 2012 16:51

- De ældre siger, at vi svigter vores gamle sprog, og det vil vi ikke lade hænge på os, siger Hans Henrik Poulsen , som er 3.års elev i Nuuk.

Derfor har GU eleverne i Nuuk, taget en uge ud af skemaet for at fordybe sig i det grønlandske sprog.

Lederen af sprogsekretariatet Carl Christian Olsen har kun ros til overs for dette initiativ.

- Det er ikke nok, at man irettesætter de unges brug af det grønlandske sprog, man skal også indgå i en dialog, siger lederen af sprogsekretariatet.

Hos forfatterforeningen maner formand Hans Anthon Lynge også til besindighed i kritikken af de unges sprog. Debatten om et truet grønlandsk sprog er nemlig langt fra ny, understreger han.

- Der var engang en missionær der sagde:" At grønlænderne ikke skatter deres sprog da de modtager så mange nye ord ukritisk, og sproget vil uddø i løbet af få år" , siger formanden for forfatterforeningen Hans Anthon Lynge, og understreger:

- Sproget er ikke døende og det lever i bedste velgående.

Debatten om det grønlandske sprog fortsætter i aften med fremlæggelsen af de unges digte og sange. Torsdag afsluttes debataftenerne på  GU`s bibliotek  Eskimoslottet med gyserfortællinger.