De sårede bliver nu fløjet til Danmark

Politiet har nu frigivet alderen på de tre dræbte i Nutaarmiut, og blandt dem er en otte-årig pige. Samtidig udvides sigtelsen mod den formodede gerningsmand med yderligere to drabsforsøg.
Skrevet af Noah Mølgaard
09. februar 2012 10:37

Det var en to kvinder på 75 år og 31 år samt en pige på 8 år, der blev dræbt i Nutaarmiut igår. Det har politiet meddelt her til middag efter grundlovsforhøret i Upernavik Kredsret her til formiddag.

Politiet har tidligere meddelt at den sigtede var 20 år. Nu har de korrigeret alderen til 22 år og hans relation til ofrene er endnu ikke fastlagt.

Politiets efterforskning viser, at de dræbte var blevet slået ihjel med slagvåben og politiet har fundet flere slagvåben, der kunne have været anvendt som gerningsvåben. Ofrene er blevet slået i hovedet.

De to evakuerede mænd på 32 og 81 år. Den 81-åriges tilstand er stadig meget kritisk og begge bliver nu fløjet videre til Rigshospitalet.

Politiets undersøgelser viser at gerningsmanden havde også forsøgt at dræbe to andre personer. Det er en kvinde på 24 år og en dreng på to år. Begge er uskadte.

Det grønlandske politi får nu bistand fra kriminalteknikere fra Danmark og en retsmediciner er nu på vej til Upernavik for at foretage obduktionen af de tre dræbte.

Politiet har ikke fået fastlagt motiv til forbrydelsen.

Beboerne i Nutaarmiut blev igår samlet i skolen, hvor politiet orienterede om situationen. Kriseberedskab og en præst er nu i Nutaarmiut.