De hjemløse i Nuuk har brug for bedre rammer

Varmestuen Café Kialaarfik i Nuuk har nemlig oftest fuld belægning, og som regel er der folk, der må gå forgæves.


Varmestuen, der åbnede i april sidste i år, har plads til 20 overnattende, men mange af aftenerne er stedet så proppet med hjemløse, at man må tage caféen ovenover i brug og redde op med ekstra sovepladser.

- Der er brugere hver dag fra de åbner til de lukker. I slutningen af måneden, hvor der er lønudbetaling, kan man godt mærke, at de er mere ude hos venner og kammerater. Men ellers er der fuldt hus, siger Vivi Christiansen, der er afdelingsleder i Kommuneqarfik Sermersooqs Velfærdsafdeling. Og ofte kommer der så mange, der ønsker ly for natten, at flere bliver nødt til at vende om igen og gå med uforrettet sag.

Så Vivi Christiansen kunne godt ønske sig nogle bedre rammer for byens hjemløse:

- Det ville være godt at kunne udvide det, især nu hvor vi snart er på vej ind i vinterperioden igen. Så vil der jo komme nogle forgæves. Vi burde kunne udvide vores projekt.

Bruger kommunen nok ressourcer på de hjemløse?

-  Vi kunne godt have brugt nogle flere. Måske en lejlighed til. Men det er ikke noget, man har talt om p.t. Der skal nok holdes et møde inden længe. Muligvis i slutningen af juli eller i august skal jeg nok tale med direktøren om, hvordan det hænger sammen idag, og hvordan det kører ovre på varmestuen, siger Vivi Christiansen.

Folkeregistret oplyser at der p.t. er registreret 142 personer i Nuuk uden fast bopæl. Men Vivi Christiansen påpeger, at det er meget vanskeligt at afgøre, hvor mange, der egentlig er hjemløse og en del af varmestuens målgruppe.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!