De grønlandske hoteller med i fælleseuropæisk ordning

Grønlandske hoteller blev fra nytår en del af den fælleseuropæiske ordning, Hotelstars Union.
Foto © : Hotel Hans Egede
Skrevet af Karsten Sommer
03. marts 2016 06:25

Hotelstars Union betyder, at grønlandske hotellers kvalitet nu kan sammenlignes med tilsvarende hoteller i 15 andre lande, bl.a. Tyskland, Sverige og Schweiz.

- Og det er en fordel for hotellernes markedsføring og drift, lyder det fra Christoffer Susé fra hotelforeningen HORESTA.

- Hotelstars Union bygger på objektive kriterier. Det er en styrke, fordi gæster og rejsearrangører dermed får en fælles kvalitetsvurdering på tværs af landegrænserne. Det gør lettere for turisterne at orientere sig om standarden, inden de booker et hotelværelse i Grønland, siger han.

Læs også Flere gæster på landets hoteller

Samtidig betyder hotelklassifikationen, at hotellerne årligt bliver inspiceret for at sikre, at kvaliteten forsat holdes.

I forbindelse med overgangen til Hotelstars Union, vil der blive opsat nye skilte, der har et fælles design i alle de involverede lande.

Der er i alt klassificeret 16.382 hoteller i Hotelstars Union - det svarer til 44 pct. af hotel markedet i de 15 lande, der har tilsluttet sig, herunder de væsentlige markeder som Sverige og Tyskland.