Dash 8-fly fra Narsarsuaq måtte sikkerhedslande i Kangerlussuaq

Flyet var nødt til at sikkerhedslande, fordi piloterne fik nogle indikationer, der tydede på, at der var problemer med en motor.
Arkivfoto af et Dash 8-fly. Sådan et fly var nødt til at sikkerhedslande i Kangerlussuaq på grund af motorproblemer. Foto © : KNR
02. april 2021 16:42

Et Dash 8-fly fra Air Greenland på vej fra Narsarsuaq til Kangerlussuaq måtte kort før klokken 16 lave en sikkerhedslanding i Kangerlussuaq.

Flyet var nødt til at sikkerhedslande, fordi piloterne fik nogle indikationer, der tydede på, at der var problemer med en motor. Piloterne valgte derfor at lukke den ene motor og fortsætte på den anden motor og lande flyet, oplyser Katja Vahl, kommunikationschef i Air Greenland.

Flyet ankom og landede sikkert i Kangerlussuaq med alle og besætning i god behold.

Air Greenlands krisehåndteringssystem er aktiveret, og der tages hånd om passagerer og besætning efter gældende procedure, oplyser flyselskabet.

LÆS OGSÅ Ignatius var på vej hjem, da flymotor satte ud: Jeg tænkte på alle i min familie

I februar måtte et andet Dash 8-fly fra Air Greenland sikkerhedslande i Nuuk på grund af en motorfejl, og det er tilsyneladende den samme fejl, som er sket på flyet, der er nødlandet i Kangerlussuaq.

Forskellen på en sikkerhedslanding og en nødlanding er, at en nødlanding er mere akut og problematisk, mens der er mere kontrol over en sikkerhedslanding, hvor der er en klar procedure for, hvordan et fly skal lande.