Dansker favorit som RG-formand

Den danske erhvervsleder Niels de Coninck-Smith er i spil som formand for Royal Greenlands bestyrelse, det skriver dagens Sermitsiaq Erhverv.
Skrevet af Najaaraq Egede
12. februar 2010 11:02

Naalakkersuisut ventes idag, at pege på en dansk erhvervsleder, Niels de Coninck-Smith, som formand for Royal Greenlands bestyrelse.

Men offentliggørelsen af beslutningen ventes først ved virksomhedens generalforsamling torsdag 18. februar. Royal Greenlands bestyrelsesformand idag er Peter Grønvold Samuelsen, som er direktør i Polaroil.

Landsstyret ønsker en øget professionalisering af selskabernes bestyrelser. Der ventes derfor andre udskiftninger blandt de seks bestyrelsesmedlemmer.

Niels de Coninck-Smith bor i Storbritannien og er blandt andet medlem af medicinalvirksomheden Ferrosans bestyrelse, en virksomhed, hvor han også var koncernchef fra 2001 til 2008.

Niels de Coninck-Smith er desuden medlem af en række andre selskabsbestyrelser samt netværksgruppen VL-gruppe 48.

Royal Greenland fik i regnskabsperioden 2008/2009 et underskud på 196 millioner kroner. Der har været ønsker om privatisering af Royal Greenland, og ifølge Sermitsiaqs oplysninger, er der mindst een mulig interesseret køber allerede.