Dansker favorit som RG-formand

Den danske erhvervsleder Niels de Coninck-Smith er i spil som formand for Royal Greenlands bestyrelse, det skriver dagens Sermitsiaq Erhverv.

Naalakkersuisut ventes idag, at pege på en dansk erhvervsleder, Niels de Coninck-Smith, som formand for Royal Greenlands bestyrelse.

Men offentliggørelsen af beslutningen ventes først ved virksomhedens generalforsamling torsdag 18. februar. Royal Greenlands bestyrelsesformand idag er Peter Grønvold Samuelsen, som er direktør i Polaroil.

Landsstyret ønsker en øget professionalisering af selskabernes bestyrelser. Der ventes derfor andre udskiftninger blandt de seks bestyrelsesmedlemmer.

Niels de Coninck-Smith bor i Storbritannien og er blandt andet medlem af medicinalvirksomheden Ferrosans bestyrelse, en virksomhed, hvor han også var koncernchef fra 2001 til 2008.

Niels de Coninck-Smith er desuden medlem af en række andre selskabsbestyrelser samt netværksgruppen VL-gruppe 48.

Royal Greenland fik i regnskabsperioden 2008/2009 et underskud på 196 millioner kroner. Der har været ønsker om privatisering af Royal Greenland, og ifølge Sermitsiaqs oplysninger, er der mindst een mulig interesseret køber allerede.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt