Danske netbutikker snyder sig selv

Danske virksomheder kunne øge deres indtjening, hvis de åbner for net-handel med grønlandske kunder, mener PostDanmark.

H&M, Gyldendal, Matas, cdon.dk. Listen over danske netbutikker, der ikke vil sende varer til Grønland er lang. Men nu vil Post Danmark sætte noget fut i internethandlen. Det er nemlig bare uvidenhed, der afholder de danske virksomheder i at handle med de grønlandske forbrugere, siger Wilfred Yeung, der er account key manager i Post Danmark med ansvar for e-handel til Grønland og Færøerne.

Det er især tøj og elektronik som de grønlandske net-kunder efterspørger. Men ofte møder de sætningen "vi leverer ikke til Færøerne og Grønland". Der snyder de danske virksomheder sig selv, mener PostDanmark.

- Grønlænderne har meget større behov for at kunne handle. Købelysten er der. Købekraften er der også. Selvfølgelig er der ikke en halv million mennesker i Grønland, men det er stadig mere end rigeligt til at de danske virksomheder kan få en ekstra bonus på deres årsopgørelse, siger Wilfred Yeung til KNR.

En anden side af problemet er, at mange af de danske e-butikker, som godt nok sender til Grønland, tager et ekstra gebyr på 200-300 kroner, når der står Grønland eller Færøerne på pakken.

- Det er et eller andet sted forkert. Det er ikke mere besværligt for den danske virksomhed at sende en pakke til Grønland end til Sverige. Det er jo ligesom at sige til kunden i Grønland: "Vi ikke vil handle med dig", siger Wilfred Yeung.

Selv om danske virksomheder ikke sender varer med posten til Grønland, så er flere af dem, som eksempelvis Jysk og Ikea dog villige til at aflevere varerne til shippingselskaber, der så sender varerne med skib til Grønland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt