Danske bladtegnere skuffer fælt

I kulturhuset Katuaq i Nuuk er der i øjeblikket en udstilling af tegninger fra danske bladtegnere, hvoraf nogle af dem har været en tur på Grønland for at lade den spidse blyant fortæller historier i streg frem for i ord. Alt i alt er det en stor skuffelse med enkelte lyspunkter.

Flere af tegnerne har været på besøg i Inatsisartut for at lave satiriske streger af landets politikere, men det har så langt fra været en succes. Selv ikke med en god portion god vilje kan man genkende de førende grønlandske politikere i de danske tegneres streg. En enkelt undtagelse fra alt det triste er dog Anette Carlsens tegninger, hvoraf en af Per Berthelsen tager prisen for den bedste.

Mange af tegningerne bærer præg af tegnernes manglende viden om Grønland, og de fordomme danskerne bærer rundt med om befolkningen her i landet. Penneførerne prøver at ramme på kornet, men i bedste fald bliver det til dårlige parodier. Igen her er der en enkelt positiv undtagelse i formaf den jyske bladtegner Jens Julius Hansen, der bruger signaturen Julius. Han har forstået hvad det drejer sig om, og hans tegninger fortæller historier, som end ikke 1000 ord ville have kunnet beskrive bedre.

Kig sel og lav din egen bedømmelse af de danske bladtegneres tegninger fra og om Grønland. Udstillingen i Katuaq er åben hver dag fra 11. Søndag d. 28. oktober er sidste dag for udstillingen.

Kommentarer

2018-10-12_14_10_56-inatsisartut-ukiakkut-ataatsimiinnerat-001.png

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt