Dansk vinterferie spækket med Grønland

Grønland er et tema flere steder i årets vinterferieaktiviteter i Danmark.
Skrevet af mlk
15. februar 2011 05:03

Det gælder både i Århus, Odense, København og selv i Ringkøbing.

Den Gamle By i Århus har netop slået dørene op for en stor udstilling med grønlandske plakater. Lederen af Plakatmuseet, som ligger i Den Gamle By, har samlet omkring 250 plakater fra Grønland gennem årene om alt fra teater til politik og turisme.

Samtidig er der grønlandsk tema i hele frilandsmuseet, hvor børn kan lave tupilakker og ajagakker og prøve at sy med perler. Her fortæller ”tante” Ingrid Dal også historier fra de danske grønlandsekspeditioner, grønlandske eventyr og åndefortællinger.

I Odense Zoo er der hundeglam, tupilakker og tørfisk den kommende weekend. Det Grønlandske Hus i Odense har hjulpet Zoo med at arrangere grønlandsk weekend, der byder på slædeture, kajakudstilling, benskærerarbejde og smagsprøver.

Ringkøbing Museum byder børn og unge med på Danmark-Ekspeditionen. Her skal de komme med deres bud på, hvad de ville tage med på den farefulde ekspedition, og Teatret Om viser en udstilling krydret med mystiske væsener fra den grønlandske mytologiske verden.

Og på Nationalmuseet i København kan man være jernalderarkæolog for en dag og komme med arkæologer på eventyr, blandt andet ved et foredrag om Sydgrønland.