Dansk toppolitiker: Aleqa er en drømmer

Efter rapporten ”Til gavn for Grønland” er kommet på gaden, har der været mange forskellige meninger om Grønland og landets muligheder for at klare sig selv økonomisk. Nu er der kommet en reaktion fra en af Danmarks mest markante politikere de sidste 15 år, Claus Hjorth Frederiksen.
Skrevet af Peter Troelsen
27. januar 2014 06:55

Den nuværende Grønlandsordfører for Venstre og tidligere beskæftigelses- og finansminister har ikke meget til overs for Aleqa Hammonds måde at anskue fremtiden på. Han går så langt, at han kalder formanden for Naalakkersuisut for en drømmer.

- Når man lytter til en del af den grønlandske debat - ikke mindste Aleqa Hammond - får man indtryk af, at debatten foregår på et urealistisk drømmeniveau, siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske Tidende.

Hjorth Frederiksen var manden bag Foghs politik, og under Foghs afløser Lars Løkke Rasmussen var Hjorth Frederiksen manden, der støbte kuglerne når, der skulle angribes, og manden der tog de værste øretæver, hvis der var angreb på Løkke Rasmussen.

- Jeg har studset over at høre Aleqa Hammond. Det virker som om, at det er noget drømmeri, hun baserer sin politik på, og det er altså usundt for ethvert land, hvis ens arbejde baseres på noget illusorisk og urealistisk. Derfor er det helt uvurderligt, at vi har fået denne beskrivelse af mulighederne, « siger Claus Hjort Frederiksen.