Dansk opbakning til grønlandsk sælskind

Der er fuld opbakning til slaget af grønlandske sælskind i EU fra den nye fødevareminister Dan Jørgensen. Det fremgår af et svar fra ministeren til Doris Jakobsen fra Siumut.
Skrevet af Peter Troelsen
07. januar 2014 13:33

Jørgensen har ellers i sin tidligere rolle som medlem af Europaparlamentet været tilhænger af EU´s forbud mod salg af sælskind, men tjansen som minister i Thornings regering har fået Dan Jørgensen på bedre tanker, og nu er han fortaler for slag af sælskind.

-Det er klart, at det er alvorligt for Grønland, hvis afgørelsen betyder, at mulighederne for at afsætte sælprodukter til EU bliver yderligere begrænset. Regeringen vil fortsætte det tætte samarbejde med og støtte til landsstyret i at varetage Grønlands interesser i den her sag over for EU. Som fødevareminister støtter jeg fuld og helt op om dette arbejde inden for mit ressortområde, forklarer Dan Jørgensen.

Det glæder selvsagt Doris Jakobsen, men glæden er ikke udelt. Der er stadigvæk plads til forbedring hvis man spørger Siumuts medlem af Folketinget.

-Det er rart at høre, at udnævnelsen af Dan Jørgensen som fødevareminister ikke ændrer den danske regerings kurs. Jeg savner dog en større forståelse for den aktuelle kritiske situation grønlandske fangere står i. Det vil være svært – næsten umuligt – at begrænse sælskindsmarkedet i EU yderligere. Der ikke bare brug for at reducere yderligere skader, der er brug for aktive tiltag, der kan fremme salget igen. Der fremgår ingen initiativer af ministerens svar, så derfor vil jeg fortsætte dialogen med ministeren for at finde brugbare løsninger, fortæller Doris Jakobsen.