Dansk luftrum bliver lukket for russiske fly

Danmark lukker nu sit luftrum for russiske fly. Lukningen træder i kraft klokken 20.00 søndag den 27. februar og mandag. Lukningen af luftrummet gælder også Grønland og Færøerne.
- Danmark står sammen med det meste af verden i fordømmelsen af den russiske invasion, og det har selvfølgelig også konsekvenser. Derfor siger vi nu, at russiske fly ikke er velkomne i det danske luftrum, siger den danske transportminister, Trine Bramsen. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Bibi Nathansen
27. februar 2022 14:23

Fra klokken 20.00 i aften lukker Danmark sit luftrum for russiske fly. Dette gælder også luftrummet over Grønland, så der dermed ikke russiske fly i grønlandsk luftrum.

Det skriver Transportministeriet på sin hjemmeside.

Beslutningen kommer efter den russiske invasion af Ukraine.

Danmark gør som en række andre europæiske lande og lukker luftrummet for alle russiske fly.

LÆS OGSÅ Putin i tv-tale: Rusland øger atomberedskabet

- Danmark står sammen med det meste af verden i fordømmelsen af den russiske invasion, og det har selvfølgelig også konsekvenser. Derfor siger vi nu, at russiske fly ikke er velkomne i det danske luftrum, siger den danske transportminister, Trine Bramsen.

Forbuddet gælder fra midnat i nat og dækker også Grønland og Færøerne.

Konkret vil forbuddet betyde, at fly der er indregistreret i Rusland, eller flyver for et russisk flyselskab, vil blive nægtet adgang til dansk luftrum.

Skulle russiske fly alligevel flyve ind i dansk luftrum, vil Forsvaret blive kontaktet med henblik på afvisning af de russiske fly.