Dansk interesse for 'Fødselsdagsskrald'

- En nyskabende børnebog, kalder den danske presse grønlandske Stina Sørensens børnebog 'Fødselsdagsskrald', der udkom i sidste måned.
Skrevet af Karsten Sommer
09. juli 2010 06:33

Den netop Kunstakademiuddannede Inuk Silis Høeghs sjove modellervoksfigurer, der udgør bogens illustrationer, prydede i onsdags det meste af forsiden på den danske gratisavis 24 timer, der samtidig bragte et interview med forfatteren.

Bogen fortæller om pigen Iluuna, der i stedet for at holde almindelig kaffemik på sin fødselsdag, inviterer sine gæster til 'store oprydningsdag' imellem blokkene hvor hun bor.

24timer spørger Stina Sørensen hvorfor hun dog har valgt det emne til sin bog?

- Jeg blev så træt af alt det skrald der flyder blandt blokkene hvor jeg bor, og var lige ved at skrive et læserbrev. Men fandt så på at skrive en børnebog om emnet i stedet, siger Stina Sørensen til avisen, og påpeger desuden at bogen fortæller om en velfungerende pige fra en velfungerende familie:

- Der er så meget snak om sultne grønlandske børn i medierne, så jeg synes det var vigtigt at påpege, at ikke alle børn heroppe har brug for væresteder, eller har forældre, der går på druk, siger forfatteren til den danske gratisavis.

Hun fortæller også at bogen allerede har sat sig spor her i Grønland.

- Forleden blev jeg selv inviteret til "Fødselsdagsskrald", hvor vi ryddede op udenfor, før vi kastede os over kagebordet, siger Stina Sørensen til 24timer.